ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

hanball7

Π.Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΕΡΩΠΟΣ

Ο «Π.Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΕΡΩΠΟΣ», ιδρύθηκε στην Έδεσσα του νομού Πέλλας το έτος 1978. Η συνεχής και αδιάκοπη πορεία σαράντα και πλέον ετών του Συλλόγου μας στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Έδεσσας, αλλά και ολόκληρης της Χώρας μας, τον έχει καθιερώσει ήδη στη συνείδηση όλων των πολιτών του Δήμου της Έδεσσας σαν τον πρώτο ερασιτεχνικό αθλητικό σύλλογο της πόλης, αλλά ταυτόχρονα η συνέπεια, το ήθος και η συνεχής και επιτυχημένη παρουσία του στα γήπεδα όλης της Ελλάδας τον έχει καταστήσει σαν έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους συλλόγους της Χώρας μας.

Το τμήμα χειροσφαίρισης διαθέτει σήμερα και όλα τα σαράντα χρόνια ύπαρξης του συλλόγου, τμήματα υποδομών (300 αθλητές), αρχίζοντας από την ηλικία των 6 ετών και παίρνει μέρος στα αντίστοιχα επίσημα πρωταθλήματα της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας για τα τμήματα αγοριών SUPER ΜΙΝΙ, ΜΙΝΙ, ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β΄, ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄, ΠΑΙΔΩΝ και ΕΦΗΒΩΝ, καθώς και για τα τμήματα κοριτσιών ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β΄ και ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄. Η συνεπής δε και συστηματική δουλειά που γίνεται από τους προπονητές του Συλλόγου μας έφερε και τεράστιες διακρίσεις προς στο Σύλλογό μας, όπως:

– την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΙΝΙ την περίοδο 2005-2006,

– την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων την περίοδο 2006-2007,

– την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β΄ την περίοδο 2016-2017,

– την κατάκτηση της 2ης θέσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β΄ την περίοδο 2015-2016,

– την κατάκτηση της 2ης θέσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΙΝΙ την περίοδο 2016-2017,

ενώ κάθε χρόνο από το έτος 2002 και μετά ο Σύλλογός μας πετυχαίνει την πρόκρισή του στις τελικές φάσεις των πανελληνίων ηλικιακών πρωταθλημάτων που διοργανώνει η Ο.Χ.Ε.

Η ανδρική ομάδα χειροσφαίρισης πρωταγωνιστεί τα τελευταία είκοσι χρόνια στα εθνικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο Ελλάδος. Την τελευταία δεκαετία έχει καθιερωθεί και πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας. Αποκορύφωμα δε της επιτυχούς πορείας του Συλλόγου μας είναι:

– η κατάκτηση της 5ης θέσης στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας κατά την περίοδο 2011-2012,

– η εκπροσώπηση της Χώρας μας στην Ευρώπη και ειδικότερα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Challenge Cup που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης κατά την περίοδο 2012-2013,

– η συμμετοχή της ομάδας στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος κατά την περίοδο 2013-2014,

– η είσοδος στα play off του πρωταθλήματος και η κατάκτηση της 6ης θέσης στο πρωτάθλημα της Handball Premier, καθώς επίσης και η είσοδος στο final four του κυπέλλου Ελλάδος κατά την περίοδο 2017-2018.

– η εκπροσώπηση της Χώρας μας στην Ευρώπη και ειδικότερα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Challenge Cup που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης κατά την περίοδο 2018-2019.

– η είσοδος στα play off του πρωταθλήματος και η κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα της Handball Premier κατά την περίοδο 2018-2019.

– η εκπροσώπηση της Χώρας μας στην Ευρώπη και ειδικότερα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Challenge Cup που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης κατά την περίοδο 2019-2020.

– η κατάκτηση της 4ης θέσης στο πρωτάθλημα της Handball Premier κατά την περίοδο 2019-2020.

Η ανδρική ομάδα χειροσφαίρισης είναι μια από τις λίγες ομάδες που εκπροσωπούν επάξια την επαρχία. Όντας ο πιο άξιος εκπρόσωπος της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής του νομού Πέλλας συγκαταλέγεται ως μια εκ των κορυφαίων ομάδων της ελληνικής χειροσφαίρισης και έχει καθιερωθεί στις υπολογίσιμες ομάδες τα τελευταία χρόνια σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που μετέχουν μεγάλοι και ιστορικοί σύλλογοι του ελληνικού αθλητισμού (όπως ο Ολυμπιακός, ο Π.Α.Ο.Κ., η Α.Ε.Κ. κλπ.).

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder